HUND

I Norge er det ca. 560 000 hunder, hvorav ca. 400 000 er rasehunder. Blant disse hudene er det store forskjeller, i både størrelse, utseende og væremåte: Hunder veier fra 0,5 til over 100 kg og bruksområdene på hundene i Norge varierer nesten like mye.

Hvis hunden er ditt favorittdyr så finnes det over 300 ulike hunderaser her i Norge.

Hos Oslo Pet Show kan du klappe, kose og bli kjent med de ulike hunderasene, få med deg hundedans, prøve agility, grooming og ikke minst interessante foredrag og nyheter.

KATT

Katten regnes å ha levd i over 9500 år og regnes i dag som kjæledyr nummer en i veden over. Er katten din favoritt vil du kunne møte mange nydelige katter fra ulike verdenshjørner.

Det finnes over 40 ulike katteraser som er godkjente i Norge og her vil du også bli kjent med ulike som perser og exotic, hellig birma, maine coon, Norsk skogskatt, sibirkatt, abyssiner, bengal og mange flere.

FiSK

I dag finnes det nærmere 30 000 arter av fisk, men antallet er usikkert.

I norske farvann finnes rundt 345 fiskearter, de vanlige norske artene i havet er torsksild og sei. Vanlige norske ferskvannsfisker er laks og ørret

Akvariefisk er fisk som blir holdt i private akvarier. De fleste av disse er ferskvannsfisk, men det fins òg brakk- og saltvanns-akvarister. Som regel blir akvariefisk valgt ut ifra farger, mønster og form, men mange akvarister er òg opptatte av adferden.

Denne sonen er noe for deg som er fascinert av ulike akvariefisker for salt og ferskvann. Her får du et glimt av de vakre skapningene og kan lære deg mer om de forskjellige dyrene som lever under vann. Et eget opplevelse område er fiskens verden "a walk throug the Aquarium.»

GNAGER

Gnagerne utgjør ca. 40 % av alle pattedyr, og er således suverent den største ordenen. De finnes over alt på jorden, unntatt i Antarktis og på New Zealand.

Hvis du elsker pelsdyr, ikke gå glipp av å besøke de små søte dyrene i denne avdelingen. Her vil du bli kjent med smådyr som du kanskje ikke trodde du hadde satt pris på tidligere. Du bør få med deg kaninhopping og de andre aktivitetene i denne avdelingen.

HEST

Det finnes trolig omkring 500 hesteraser i verden, hvorav cirka 100 kan regnes som mer eller mindre vanlige. Hester kan deles inn på mange måter. Mest grunnleggende er det å skille mellom små og store hesteraser.

Hesten er et hovdyr som har spilt en betydelig rolle som arbeidskraft og transportmiddel for mennesket gjennom årtusener.

Det er fire særnorske hesteraser, nemlig dølehest, nordlandshest/lyngshest, fjordhest og norsk kaldblodstraver.

Møt, se og klapp ulike hester og prøv ridning på Oslo Pet Show, kanskje finner du deg en ny hobby?

REPTILER

Hvis du synes at eksotiske dyr er spennende kanskje din favoritt finner du i denne avdelingen. Her vil det være mye å se og gjøre. Du vil finne "Jungel og ørken sonen", "Slangehjørnet" og "Insektverdenen".

INSEKTER

Over 1 million insekter er beskrevet og mer enn 3/4 av alle verdens dyr er insekter. Rundt 17 000 er registrert i Norge.

Insekter er en svært suksessrik og variert dyregruppe.

Både de vakre sommerfuglene og myggen som stikker oss om sommeren er insekter. Det samme er billerfluerveps og humlerMaur er sosiale insekter som lever i organiserte samfunn. Bier er nytteinsekter som gir oss honning. Gresshoppene kan ødelegge avlinger når de opptrer i store svermer. Insekter kan være ganske tøffe i forhold til størelsen. En maur kan bære 50 ganger sin egen vekt. Vandregresshoppen kan fly 100 km uten å hvile. Vingene til knotten slår 1000 ganger i sekundet.

Hos Oslo Pet Show vil du bli bedre kjent med alle de tusenvis små dyrene som preger vår hverdag på måter vi aldri hadde trodd. Noen er vi totalt avhengig av for å overleve – vet du hvilke?

DITT DYR

I år ønsker vi i Oslo Pet Show å bli bedre kjent med ditt kjæledyr.

Hva er det beste kjæledyret man kan ha?

Hvilke gleder kan man oppleve med sitt drømme dyr?

Hvordan ser ditt kjæledyr ut?

Kom på Oslo Pet Show og vis frem ditt kjæledyr!

Vi er på jakt etter Oslo Pet Show – Pet of The year 2017.

Mer info kommer – følg med på Facebook og sidene våre for mer info.