I en annen tid med interiøret

Du vet hvordan man føler at man har blitt født i feil tidsperiode? Som at du ikke egentlig hører hjemme i 2022? Ja, det er en følelse mange har hatt opp gjennom årene, og noen tar det så langt at de faktisk innreder hjemmet i henhold til hvordan det så ut på 60-tallet. Det er mye mer vanlig enn det vi får det til å virke her, og det er kalt for vintage interiør. Det er en gammeldags stil, som er mye basert på hvordan det så ut i USA for 50-60 år siden. Det er en fascinerende stil, og med tanke på at den er så populær som den er, så er det vel også noe veldig fint og moderne med den, ironisk nok.

Er det noe du har utforsket selv, eller er det kanskje ikke noe du har så mye erfaring med? For om det er tilfellet så kan det hende at det blir din favorittstil, for det er mye der, det er en kombinasjon av mange stiler i et. Det er ikke bare 60-tallet som er representert, og ofte ser man at møbeltyper og varianter fra 1800-tallet også blandes inn. En ting å vite er også det at selve møblene har blitt laget nylig, det selges ikke møbler som faktisk er 60 år gamle. Det ville fort blitt veldig dyrt, og noe de aller fleste ikke tar seg råd til. Så selve kvaliteten er den samme som det er snakk om moderne møbler, det er bare det estetiske som er annerledes.

 

 

Noe du kunne tenke deg?

Om du er litt i tvil om hva det er vi snakker om her, så ta gjerne en titt på serier som That 70’s Show, så forstår du fort estetikken bak det vi snakker om. Det er ikke en enkel stil å få til, om man ikke har så mye erfaring, og da er det nødvendig at det er gjennomført. Det betyr at hele stuen, om det er det du omgjør til vintage, skal være komplett. Du kan altså ikke ha en bortimot futuristisk lampe stående på et stuebord som virker som er fra 60-tallet. Det fungerer ikke veldig bra, men om du får det til å fungere så er du veldig dyktig i hvert fall!

Trenger du tips eller råd om hvordan dette gjøres på best mulig måte så er det enkelt å finne. Interiør og innredning er jo en hel industri i seg selv, og vintage interiør er bare en del av det. Ekspertisen og kunnskapsnivået er veldig høyt, så ta gjerne en titt på lenken vår også for å finne ut mer. Det er en rekke butikker som selger denne stilen, og om du finner komplett interiør for vintagestilen, slik at du har alt på et sted, så er kanskje det best?

Det er opp til deg å bestemme, men om du vil ha noe nytt til hjemmet, som du kanskje ikke har mye erfaring med, så bør du ta en titt på vintage interiør.